MVO

 

2017 – First Element adopteert een basisschool

MVO micro:bit

Vanaf september 2017 gaan groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen in Nederland van start met de expeditie micro:bit. First Element steunt de Prins Mauritsschool uit Delft door het sponsoren van 30 Digi-koffers met 30 micro:bits. Ook zal First Element op de basisschool programmeerlessen verzorgen (genaamd het CodeUur).

Wat is een micro:bit? Micro:bit is een klein microcontroller-board (ontwikkeld door de BBC in Engeland), waarmee leerlingen leren om te programmeren. De Digi-koffer is een pakket met tientallen programmeer lessen waar gebruik van gemaakt wordt tijdens het CodeUur.

Vooral vanwege de verdergaande digitale wereld, waarin de leerlingen opgroeien, is het nodig om de jonge generatie de kans te geven om digitale technologische vaardigheden verder te ontwikkelen. First Element steunt dit initiatief daarom graag, aangezien de toekomst steeds digitaler wordt. De leerlingen hoeven natuurlijk geen programmeurs te worden, in tegendeel, met expeditie micro:bit worden kinderen in het algemeen gestimuleerd om op een creatieve en innovatieve manier te werk te gaan.

Expeditie micro:bit wordt mogelijk gemaakt door Stichting FutureNL. Het doel van de expeditie is om Nederlandse kinderen en leerkrachten enthousiast te maken voor meer interactie met digitale technologie. Op het moment zijn er 33 donateurs die expeditie micro:bit steunen (kleine donatie of het adopteren van een school).