Geocoderen

Data verrijking met Geo-informatie

Uw data verrijken met geo-informatie zoals coördinaten, reistijden en verzorgingsgebieden, geeft u zoveel meer inzicht. First Element levert geocodeer services waarbij wij de coördinaten bepalen van uw adressen en daar indien gewenst nog extra gegevens aan toevoegen.

Drie voorbeelden uit de praktijk

Een internationale retail organisatie had een half miljoen klantgegevens in Oost-Europa verzameld. De adressen kwamen van diverse bronnen en waren niet genormaliseerd. Daarnaast waren zij zowel in Cyrillisch als Latijns schrift geschreven. Met onze kennis en software hebben wij in enkele dagen tijd de adressen verwerkt en op adresniveau van coördinaten voorzien. Het percentage geslaagde geocodes lag tegen de 85% op straatniveau en werd aangevuld tot ruim 90% met postcodelocaties. Hiermee heeft onze opdrachtgever zeer waardevol inzicht verkregen over de spreiding van haar klanten en het verzorgingsgebied van hun vestigingen.

Nog een voorbeeld. Een Nederlandse organisatie met honderden werknemers over drie vestigingen, willen inzicht in de optimale reistijd en modaliteit voor hun werknemers. Voor de klant hebben wij met E-Maps Mobility de reistijd per OV, auto en zelfs fiets doorgerekend. Uitgangspunt voor het reizen met openbaar vervoer was de optimale reistijd met aankomst tussen 8.30 en 9.30 uur ’s ochtends. Met E-Maps Mobility kunnen wij binnen de Benelux zelfs voor het OV de grensoverschrijdende reistijden berekenen.

Een bedrijf dat zocht voor haar product afzet in Rusland en heeft ons enkele tienduizenden adressen in kaart laten brengen. De adressen kwamen van een internationaal bedrijvenregister en waren van goede kwaliteit. Wij haalden een percentage van 99,5%  geslaagde geocodes.

Maak een (bel)afspraak voor meer informatie

Wij laten u graag zien wat de toegevoegde waarde van geo-informatie voor u betekent. Neem contact op met Erik van Hunnik (06 50276604 / email) voor meer informatie.