Rotterdam

Wereldwijde kaarten en geodata

Kaarten & Data

First Element is partner van vooraanstaande leveranciers van wereldwijde kaarten en geodata. Hiermee kunnen wij passende datasets leveren voor iedere organisatie. Daarnaast hebben wij contact met lokale leveranciers die specifiek voor een land of regio data inwinnen en leveren. Wij vinden in ieder geval de beste data voor u.
Gebruik onze data catalogus om grenzen en geodata waaronder consumentenstijlen, werkeloosheid, koopkracht- of socio-demografische data te vinden. Postcode kaarten of kaarten met een administratieve indeling (bijvoorbeeld woonplaatsen, gemeenten en provincies) kunnen worden aangevuld met socio-demografische of economische data.

De kaarten en data leveren wij in de meest gangbare formaten zoals Excel, MapInfo TAB, Google KML of Esri ArcGis Shape.
Bekijk de webshop voor alle data en software die wij direct kunnen leveren.
Neem contact met ons op voor informatie over GEO-data.

Toeristen data

Deze unieke dataset geeft informatie over het aantal, de herkomst en verblijfsduur van toeristen in een bepaald gebied. Gebaseerd op wereldwijde data van mobiele devices.

Lees meer
Openbaar Vervoer isochroon

Analyseer de bereikbaarheid van klanten, werknemers, leveranciers en alles wat een locatie heeft op basis van een maximale reistijd met het openbaar vervoer.

Lees meer
Global Daytime Population Density

Global Daytime Population Density geeft informatie over de grootte van de bevolking die aanwezig is in een gegeven gebied gedurende de dag.

Lees meer
Data Catalogus

Vind de juiste data voor uw geo vraagstukken. Als partner van MB-I biedt onze data catalogus wereldwijde kaarten en socio-demografische data. Gebruik actuele gebiedsgrenzen voor retail planning en analyses, voor marketing campagnes en visualisatie van hun effecten.

Lees meer
Rijtijden Matrix

Een DriveTimeMatrix (DTM) is een tabel met onderlinge reistijden en reisafstanden. Voor veel landen in Europa wordt jaarlijks een matrix aangemaakt tussen 4- of 5-positie postcodes. De tabel kan geïntegreerd worden in bestaande applicaties.

Lees meer
Mobiliteit in Excel

Optimale reistijden en reisafstanden berekenen voor adressen of locaties. Dit kan vanuit Excel met geavanceerde Here (tm) route technologie. Voor Openbaar Vervoer, vrachtauto, auto en te voet. En eventueel met filedruk meegenomen in de berekening.

Lees meer
Verkeersintensiteit

De landelijke cijfers van verkeersintensiteiten laten in detail zien hoe het verkeer zich beweegt. De uitgebreide data is beschikbaar per kwartier voor werkdagen en in het weekend over de periode 2014-2020.

Lees meer
Consument Stijlen

Data voor marktsegmentatie en het bepalen van doelgroepen. Consumenten Stijlen is beschikbaar voor veel landen. Onze data laat de meest prominente stijlen zien binnen postcodes of administratieve gebieden.

Lees meer
Cresta Data

CRESTA staat voor Catastrophe Risk Evaluation and Standardizing Target Accumulations en beschrijft op een wereldwijde uniforme manier hoe risicovol een gebied is. De CRESTA zones zijn speciaal ontwikkeld voor onder meer verzekeraars en herverzekeraars.

Lees meer
Cameo-Segmentatie

Consumenten behorend tot een bepaald segment hebben overeenkomende kenmerken. Marktsegmentering is een belangrijk onderdeel bij het bepalen van de doelgroep en het verzorgingsgebied van een bedrijf.

Lees meer
Kaarten van Nederland

Voor Nederland zijn er diverse vector kaarten beschikbaar met administratieve grenzen en postcode indelingen. De kaarten zijn actueel en kunnen separaat of als bundel worden aangekocht.

Lees meer
Werkloosheidsdata Europa

Bent u op zoek naar de meest relevante basisinformatie voor uw planning en analyses? Dan is socio-demografische data wat u nodig heeft. Met informatie over onder andere de ruimtelijke distributie of populatie onderverdeeld in geslacht, leeftijd, huishoudens of werkloosheid.

Lees meer