First Element adopteert een basisschool

MVO micro:bit

Vanaf september 2017 gaan groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen in Nederland van start met de expeditie micro:bit. First Element steunt de Prins Mauritsschool uit Delft door het sponsoren van 30 Digi-koffers met 30 micro:bits. Ook zal First Element op de basisschool programmeerlessen verzorgen (genaamd het CodeUur).

micro:bit

Wat is een micro:bit? Micro:bit is een klein microcontroller-board (ontwikkeld door de BBC in Engeland), waarmee leerlingen leren om te programmeren. De Digi-koffer is een pakket met tientallen programmeer lessen waar gebruik van gemaakt wordt tijdens het CodeUur.

Vooral vanwege de verdergaande digitale wereld, waarin de leerlingen opgroeien, is het nodig om de jonge generatie de kans te geven om digitale technologische vaardigheden verder te ontwikkelen. First Element steunt dit initiatief daarom graag, aangezien de toekomst steeds digitaler wordt. De leerlingen hoeven natuurlijk geen programmeurs te worden, in tegendeel, met expeditie micro:bit worden kinderen in het algemeen gestimuleerd om op een creatieve en innovatieve manier te werk te gaan.

Expeditie micro:bit wordt mogelijk gemaakt door Stichting FutureNL. Het doel van de expeditie is om Nederlandse kinderen en leerkrachten enthousiast te maken voor meer interactie met digitale technologie. Op het moment zijn er 33 donateurs die expeditie micro:bit steunen (kleine donatie of het adopteren van een school).

Video CodeUur

 

 

First Element sponsort herenteam floorball U19

First Element sponsort het nationale herenteam floorball U19. Het doel van het herenteam is de wereldkampioenschappen 2019 in Halifax, Canada.

Het team bestaat uit 26 spelers en 3 keepers. Onder begeleiding en coaching van 4 stafleden trainen zij, gaan zij op kamp en bezoeken zij toernooien. Daarnaast trainen de jongens nog twee à drie keer in de week met hun eigen team. De eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK is op 5 september 2018. Onderdeel van de weg naar het WK is een zesdaagse trainingsstage in Zweden en wedstrijden in Rusland.

In Zweden en Canada is floorball een bekende sport. In Nederland is het nog onbekend, maar het is wel een groeiende sport. Met de sponsoring hoopt First Element het team en de sport naar een hoger niveau te brengen.

Het herenteam floorball U19 is te volgen op Instagram en Facebook.

sponsor Nationaal Herenteam Floorball U19

First Element sponsort heren zaalvoetbalteam

Er is nog een andere sportieve sponsoring in 2018. First Element sponsort het heren zaalvoetbalteam, genaamd “First Element”. Het team bestaat uit 8 basisspelers en 5 oproepspelers. Zij spelen in de Recreatieve Zaalvoetbal Competitie voor (Zoetermeerse) Bedrijven. Elke woensdag spelen zij een wedstrijd tegen andere bedrijven.

Teammanager Sander: “We hebben een nieuw team, nieuw tenue en een nieuwe naam. Dit seizoen gaan wij zeker voor de beker!”.

Heren zaalvoeltbalteam First Element