Onlangs ging collega Sander Keehnen naar de Prins Mauritsschool school in Delft om basisschoolleerlingen uit groep 6 programmeerles (CodeUur) te geven. Zij begonnen allemaal aan expeditie micro:bit. 

In anderhalf uur leerden leerlingen de basis van het programmeren met expeditie micro:bit. Sander: “Leerlingen vonden het vooral leuk dat zij door het programmeren lichtjes en geluidjes konden besturen. Zij waren erg enthousiast en een aantal leerlingen willen zelf verder aan de slag met programmeren”. Het was een geslaagde les!

Micro:bit is een klein microcontroller-board (ontwikkeld door BBC in Engeland), waarmee leerlingen leren om te programmeren. De Digi-koffer is een pakket met tientallen programmeer lessen. First Element steunt dit initiatief vanwege de verdergaande digitale wereld. Dit deden we door de basisschool van alle leermiddelen te voorzien. Zo krijgt de jonge generatie de kans om digitale technologische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Volg alle projecten en ontwikkelingen van First Element via LinkedIn, Facebook, Twitter en YouTube of meld u aan voor de nieuwsbrief.

programmeerles

Programmeerles op Prins Mauritsschool

Wat u mischien ook leuk vind