first-element-mijn-fascinatie-voor-locatie
First Element bestaat 26 jaar. Reden voor een korte terugblik op een heuse GEO-revolutie; van papieren kaart tot applicatie. We gaan terug naar 1990, het jaar waarin directeur Erik van Hunnik zijn bedrijf startte. Zijn beweegreden? Een fascinatie voor locatie.

Jeugdsentiment

Van Hunnik: “Al sinds mijn jeugd heb ik iets met kaarten. Ik verzamelde kaarten en had allerlei soorten atlassen. Altijd was ik ermee in de weer. Tot op de dag van vandaag blijven kaarten me interesseren. Ze vertellen ons over het ontstaan en de ontwikkeling van steden, wegen en land. Ieder stukje informatie kent een locatie. Iedere gebeurtenis, iedere organisatie en ieder persoon is gelinkt aan een plaats en tijd. Die combinatie fascineert mij.”

Geo Added Value

Vanuit deze fascinatie besloot Van Hunnik om in 1994 de overstap te maken naar GIS: “Ik voorzag een enorme potentie en besloot binnen First Element vol te gaan voor geografische informatie. Sindsdien bieden wij Geo Added Value aan; praktische GIS-oplossingen, die voor mensen direct tastbaar zijn. Zo bieden we onder meer applicaties aan, waarmee bedrijven in één oogopslag zien wat een locatie voor impact heeft op de bedrijfsvoering. Dit omzetten van GIS in praktische hulpstukken, is waar ik nog dagelijks mijn energie uithaal.”

Dynamiek

Of Van Hunnik nooit uitgekeken raakt op zijn kaarten? “Absoluut niet, Ik blijf die passie voor GEO-informatie houden. Dat komt omdat GEO nooit stilstaat. Ieder jaar weer doen zich in ons vakgebied tal van nieuwe ontwikkelingen voor. Neem de komst van Google Earth, een aantal jaar geleden. Die ontwikkeling deed de branche echt op haar grondvesten schudden. Er is nu zoveel meer mogelijk. Iedereen is nu overal met kaarten in de weer. Op telefoons, in de auto, noem maar op. En we zijn er nog lang niet. GEO is nog volop in ontwikkeling. Dat houdt de dynamiek er absoluut in.”

Meer weten?
Neem contact met ons op:

  Schrijf mij in voor de nieuwsbrief

   

  First Element
  phone_2 +31 (0)15 2190885
  mail_2office@firstelement.nl
  pin_map_down Scheepmakerij 11, Delft

  Mijn fascinatie voor locatie

  Wat u mischien ook leuk vind