Je bent geïnteresseerd in het aantal mensen dat overdag binnen een gebied aanwezig is. De aantallen van inwoners zijn niet representief en bieden dus onvoldoende informatie. Onder meer voor die vraag is daytime population ontwikkeld, op basis van locatie gegevens uit mobiele apparaten.

Toepassing

Krijg meer inzicht in het aantal passanten voor een winkel overdag. Of je wilt de inzetbaarheid van hulpdiensten plannen in dunbevolkte gebieden. De spreiding van het aantal mensen overdag geeft een heel ander beeld dan de night-time population ofwel de geregistreerde inwoners. Om dit te illustreren hebben wij een visualisatie van het aantal personen overdag en ‘s-nachts op Goeree Overflakkee, met een 18% grotere populatie overdag (op basis van het jaargemiddelde).

100 x 100 meter grid daytime
100 x 100 meter grid night-time (inwoners)

Lees ook over daytime population op wikipedia en achtergronden hier.

Levering

Wij bieden de daytime population aan in diverse formaten en voor bijna alle landen van de wereld. In Nederland is het een 100 x 100 meter grid met zowel de daytime als nigt-time informatie per cel. Verder is de informatie beschikbaar voor postcode-4 gebieden en gemeentegrenzen. Op aanvraag kunnen seizoensinvloeden worden meegenomen, verdeeld over de 4 kwartalen van het jaar.

Contact

Voor meer informatie, neem contact op met Erik van Hunnik (06 50276604 / erik.vanhunnik@firstelement.nl).

Daytime population

Wat u mischien ook leuk vind