Laat je klanten zien waar ze CO2 opruimen

Het internationaal opererende bedrijf greenSand heeft een missie. Die missie is CO2 opruimen door middel van het mineraal Olivijn. Olivijn is een gesteente dat uit lava is ontstaan en het bindt CO2 dat in de atmosfeer zit. Het binden van CO2 is een proces dat vele jaren in beslag neemt en dus ook op lange termijn effectief is.

greenSand levert olivijn aan diverse klanten. Bijvoorbeeld aan overheden die het toepassen bij grote infrastructurele projecten zoals de Hoekse lijn. Maar ook direct aan particulieren die het zelf toepassen rondom het huis of een certificaat kopen om elders olivijn uit te strooien.

greenSand heeft First Element gevraagd om via een kaart inzichtelijk te maken waar olivijn uitgestrooid is en wat het effect van CO2 opruimen is, nu en over tientallen jaren. Olivijn wordt in veel verschillende groottes (gradaties) geleverd, waarbij de kleinste korrels het snelste CO2 binden.. Om dit goed weer te geven, heeft de kaart veel techniek en formules nodig om te visualiseren hoe de CO2 in de loop der jaren wordt opgenomen. First Element heeft het systeem gebouwd en is trots op het resultaat, grafisch en technisch.

Voor de klant van greenSand site is het interessant te zien wat zijn of haar de bijdrage aan het CO2 opruimen is.

bekijk de geïntegreerde kaart op de website van greenSand

CO2 opruimen
gerealiseerde CO2 opruiming in het verleden, heden en de toekomst
Klantencase greenSand

Wat u mischien ook leuk vind