Laat je klanten zien waar ze CO2 opruimen

Het bedrijf greenSand heeft een missie. De missie is CO2 opruimen door middel van het mineraal Olivijn. Olivijn is een gesteente dat uit lava is ontstaan en het bindt CO2 dat in de atmosfeer zit. Het bindne van CO2 is een proces dat vele jaren in beslag neemt en dus ook op lange termijn effectief is.

greenSand levert olivijn aan diverse klanten. Bijvoorbeeld aan overheden die het toepassen bij grote infrastructurele projecten zoals de Hoekse lijn. Maar ook direct aan particulieren die het zelf toepassen rondom het huis of een certificaat kopen om elders olivijn uit te strooien.

greenSand heeft First Element gevraagd om via een kaart inzichtelijk te maken waar olivijn uitgestrooid is en wat het effect is, nu en over tientallen jaren. De kaart heeft veel techniek en formules nodig om de CO2 opname weer te geven.  Hieronder vallen de berekeningen hoe de CO2 in de loop der jaren wordt opgenomen. First Element heeft het systeem gebouwd en is trots op het resultaat, grafisch en technisch.

Voor de bezoeker aan de site zal de interesse vooral uitgaan naar de visualisatie van zijn of haar bijdrage aan de CO2 opruiming.

Bekijk de kaart in de website van greenSand

olivijn kaart

greenSand

Wat u mischien ook leuk vind